Nieuws

5 Manieren voor Cellenbeton Blokken om Snel te Bouwen

bij Marco Janssen op Jul 18, 2023

5 Manieren voor Cellenbeton Blokken om Snel te Bouwen

 

Cellenbeton blokken, ook wel bekend als gasbeton of Ytong, worden steeds vaker gebruikt in de bouw vanwege hun vele voordelen. Ze zijn lichtgewicht, sterk en isolerend. Daarnaast kunnen cellenbeton blokken ook snel en efficiënt worden gemonteerd, waardoor ze een populaire keuze zijn bij zowel professionele bouwers als doe-het-zelvers.

 

In dit artikel bespreken we 5 manieren waarop cellenbeton blokken snel kunnen worden gebouwd:

 

1. Gebruik van kant-en-klare cellenbeton elementen

 

Eén van de snelste manieren om met cellenbeton te bouwen is door gebruik te maken van kant-en-klare elementen. Deze elementen zijn al in de fabriek geproduceerd en hebben vaak al uitsparingen voor leidingwerk en andere installaties. Hierdoor kan de bouwtijd aanzienlijk worden verkort omdat er minder maatwerk vereist is.

 

2. Gebruik van lijmspecie in plaats van mortel

 

Traditioneel werden cellenbeton blokken gemetseld met behulp van mortel. Dit proces kan echter tijdrovend zijn omdat de mortel moet uitharden voordat er verder gebouwd kan worden. Door gebruik te maken van lijmspecie in plaats van mortel, kan de bouwtijd aanzienlijk worden verkort. Lijmspecie hardt namelijk veel sneller uit en zorgt voor een sterke verbinding tussen de blokken.

 

3. Gebruik van prefab wandelementen

 

Een andere manier om snel met cellenbeton te bouwen is door gebruik te maken van prefab wandelementen. Deze elementen worden in de fabriek geproduceerd en kunnen kant-en-klaar op de bouwplaats worden geleverd. Hierdoor kan de bouwtijd aanzienlijk worden verkort omdat er geen tijd wordt verspild aan het opbouwen van individuele muren.

 

4. Gebruik van een efficiënte bouwmethode

 

Naast het gebruik van kant-en-klare elementen en prefab wandelementen, kan ook de gekozen bouwmethode invloed hebben op de snelheid waarmee met cellenbeton gebouwd kan worden. Een efficiënte bouwmethode zoals het werken met een team dat gespecialiseerd is in het werken met cellenbeton, kan ervoor zorgen dat het bouwproces soepel verloopt en dat er geen onnodige vertraging optreedt.

 

5. Gebruik van moderne apparatuur

 

Tot slot kan het gebruik van moderne apparatuur ook bijdragen aan een snelle en efficiënte bouw met cellenbeton blokken. Denk hierbij aan het gebruik van hijskranen, steigers en andere hulpmiddelen die het bouwproces versnellen. Door te investeren in kwalitatieve apparatuur kan de bouwtijd aanzienlijk worden verkort.

 

Al met al zijn er verschillende manieren waarop cellenbeton blokken snel kunnen worden gebouwd. Of je nu gebruik maakt van kant-en-klare elementen, prefab wandelementen of een efficiënte bouwmethode, het is belangrijk om te kiezen voor hoogwaardige materialen en ervaren vakmensen om ervoor te zorgen dat het eindresultaat duurzaam en van hoge kwaliteit is.