Nieuws

Koop cellen beton blokken om zelf te bouwen zonder kennis!

bij Marco Janssen op Jul 28, 2023

Koop cellen beton blokken om zelf te bouwen zonder kennis!

Koop cellen beton blokken om zelf gemakkelijk te bouwen zonder kennis!

Inleiding

Welkom bij dit artikel over het bouwen met cellen beton blokken! Als je ooit een bouwproject hebt overwogen, maar je ontmoedigd voelde door het gebrek aan bouwkennis, dan zijn cellen beton blokken de perfecte oplossing voor jou. In dit artikel zullen we ontdekken wat cellen beton blokken zijn en waarom ze zo populair zijn geworden voor doe-het-zelfprojecten. We zullen ook de vele voordelen van het gebruik van deze blokken bespreken en hoe ze je in staat stellen om moeiteloos en zonder veel ervaring te bouwen. Laten we meteen beginnen!

1. Wat zijn cellen beton blokken?

Cellen beton blokken, ook wel bekend als betonblokken of gasbetonblokken, zijn prefab betonnen bouwstenen met een bijzondere celstructuur. Deze blokken zijn licht van gewicht, waardoor ze gemakkelijk te hanteren zijn, maar tegelijkertijd sterk en duurzaam. Ze worden geproduceerd door een mengsel van cement, zand, water en kleine hoeveelheden luchtige vulstoffen zoals kalk en aluminiumpoeder. Het resultaat is een blok met talloze kleine luchtcellen die het lichtgewicht en isolerende eigenschappen geven.

2. Waarom kiezen voor cellen beton blokken?

2.1 Eenvoudige verwerking

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen cellen beton blokken kiezen, is het gemak van verwerking. Deze blokken zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en zijn zeer eenvoudig te snijden en te bewerken. Hierdoor kun je ze aanpassen aan de specifieke behoeften van je bouwproject zonder veel moeite.

2.2 Isolatie en energie-efficiëntie

Cellen beton blokken hebben uitstekende isolerende eigenschappen vanwege de vele luchtcellen die in hun structuur aanwezig zijn. Dit betekent dat je huis goed geïsoleerd zal zijn, waardoor je energie en geld kunt besparen op verwarmings- en koelingskosten.

2.3 Milieuvriendelijk

Beton is op zichzelf al een duurzaam bouwmateriaal, maar cellen beton blokken gaan een stap verder. Het gebruik van luchtige vulstoffen in het productieproces vermindert het gebruik van cement, wat resulteert in een lagere CO2-uitstoot. Als je geeft om het milieu, zijn cellen beton blokken een uitstekende keuze.

2.4 Brandwerendheid

De luchtcellen in de beton blokken maken ze van nature brandwerend. Dit geeft je gemoedsrust, wetende dat je huis een extra laag bescherming heeft tegen brandgevaar.

3. Bouwen met cellen beton blokken

3.1 Fundering

Voordat je begint met het bouwen met cellen beton blokken, moet je een stevige fundering leggen. Afhankelijk van het bouwproject en de grootte van de structuur, kun je een betonnen plaatfundering of een strookfundering gebruiken. Een sterke fundering is essentieel om ervoor te zorgen dat je bouwwerk stabiel en duurzaam is.

3.2 Lijm of mortel

Cellen beton blokken kunnen met lijm of mortel aan elkaar worden bevestigd. Lijm wordt vaak gebruikt voor eenvoudige doe-het-zelfprojecten, terwijl mortel een meer traditionele methode is voor grotere constructies. Zorg ervoor dat je de juiste lijm of mortel gebruikt voor het beste resultaat.

3.3 Snijden van de blokken

Als je de blokken moet aanpassen aan specifieke afmetingen, gebruik dan een zaag met een diamantzaagblad om ze voorzichtig op maat te snijden. Draag altijd de juiste beschermende uitrusting, zoals een veiligheidsbril en gehoorbescherming, tijdens het snijproces.

4. Veelgestelde vragen (FAQs)

4.1 Zijn cellen beton blokken geschikt voor interieurprojecten?

Ja, cellen beton blokken kunnen zowel voor interieur- als exterieurprojecten worden gebruikt. Ze zijn populair voor het bouwen van scheidingswanden, binnenmuren en zelfs meubels.

4.2 Hoeveel gewicht kunnen cellen beton blokken dragen?

Cellen beton blokken hebben een indrukwekkende draagkracht, maar het is raadzaam om de specificaties van de fabrikant te raadplegen om het exacte gewicht te bepalen dat ze kunnen dragen.

4.3 Kan ik cellen beton blokken schilderen?

Ja, je kunt cellen beton blokken schilderen met geschikte betonverf. Zorg ervoor dat je de blokken goed reinigt en voorbereidt voordat je begint te schilderen voor het beste resultaat.

4.4 Zijn cellen beton blokken bestand tegen vocht?

Ja, cellen beton blokken zijn van nature bestand tegen vocht, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik in vochtige omstandigheden.

4.5 Kan ik zelf een huis bouwen met cellen beton blokken?

Ja, mits je de juiste voorbereidingen treft en de nodige kennis hebt, kun je zelf een huis bouwen met cellen beton blokken. Het is echter altijd aan te raden om professioneel advies in te winnen en de bouwvoorschriften van je regio te volgen.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een eenvoudige en effectieve manier om te bouwen zonder uitgebreide bouwkennis, overweeg dan zeker het gebruik van cellen beton blokken. Deze veelzijdige bouwmaterialen